Hjernekræft (IP2)

Strålebehandling er en vigtig del af den onkologiske behandling af patienter med primære maligne eller benigne hjernetumorer. Nogle patienter helbredes, mens andre oplever forlænget overlevelse eller bedring af symptomer. Desværre kan medbestråling af rask hjernevæv medføre alvorlige og vedvarende bivirkninger.

Patienter med lavgrads gliomer eller benigne tumorer lever længe, men mange patienter udvikler forringelse af deres kognitive evner og dermed dårligere livskvalitet. Disse senbivirkninger kan reduceres hos nogle patienter ved brug af nyere strålebehandlings teknikker.

Det forventes, at en stor del af hjernetumor patienterne i fremtiden vil blive behandlet på Dansk Center for Partikelterapi, og det er derfor vigtigt med systematisk indsamling og registrering af relevante data og toksicitet for patienter, der får behandling med både fotoner og protoner. Disse data er det første skridt på vej til forbedring af strålebehandling og reduktion af behandlingsrelaterede bivirkninger.

Har du lyst til at vide mere om forskningen inden for hjernekræft, kan du læse videre på vores engelske del af hjemmesiden her.