Februar 2020: NTCP-modellering
I februar 2020 er månedens fokus NTCP-modellering. På denne side har vi samlet alt vores indhold fra vores online medier, så du let kan danne dig et overblik over NTCP-modellering.

NTCP modellering er et specielt nørdet område i stråleterapiens verden. Derfor har vi forsøgt at give et indblik i, hvad det egentlig er.
På tværs af vores digitale medier, har vi spredt viden om NTCP modellering. Ud over nogle letlæselig facts med det formål at tage emnet ned i øjenhøjde, har en ph.d.-studerende skrevet et indlæg. Her kan man læse om, hvordan NTCP-modeller er inddraget i et ph.d.-projektet.
Hjemmeside
På vores hjemmeside, under fanen Nyheder, har vi i denne måned lagt et skriv ind fra ph.d.-studerende Line Bjerregaard Stick.
Line er fysiker og ph.d.-studerende på Rigshospitalet. Hendes projekt har navnet "Individualized optimization of radiotherapy based on risks of recurrence and radiation-induced toxicity". Siden september 2017 har Line arbejdet med projektet, og i august 2020 forventer hun at være færdig. Ud over at skrive på ph.d.-projektet, er Line løbende på udvekslkingsophold hos DCPT (Dansk Center for Partikelterapi).
Lines indlæg kommer blandt andet ind på baggrunden for projektet, stråleterapiplaner baseret på NTCP-modeller samt protonterapi.
Du kan læse Line Bjerregaard Sticks indlæg: "Få et indblik i en ph.d.-studerendes arbejde med NTCP-modeller" på vores hjemmeside HER.
På vores LinkedIn profil, DCCC Stråleterapi, har vi i forbindelse med Line Bjerregaard Sticks skriv på hjemmesiden, skrevet et indlæg, som henviser til hjemmesiden:
Hvis du følger med ovre på vores Twitter profil, @DCCC_RT, har du helt sikkert lagt mærke til, at vi I denne måned har et ekstra stort fokus på NTCP-modellering - et specielt nørdet område i stråleterapiens verden.
I forbindelse med emnet har vi været så heldige at få Line Bjerregaard Stick, fysiker og ph.d.-studerende på Rigshospitalet, til at fortælle om sit projekt inde på vores hjemmeside.
Er du nysgerrig på, hvordan NTCP-modeller er inkorporeret i Lines ph.d.-projekt?
Så skynd dig ind og læs Lines skriv og bliv lidt klogere på, hvorfor brugen af NTCP-modeller er en væsentlig faktor i hendes ph.d.-projektet-
På vores Twitter profil, @DCCC_RT, har vi løbet af februar udgivet facts omkring NTCP-modellering. Vi har samlet alle vores facts her.
Fact #1
Normal Tissue Complication Probability Modeling (NTCP modeling) is a particularly nerdy area of radiation oncology.
We hope that the first fact of the month gives you a better understanding of what NTCP modeling is.
Fact #2
For this fact, we are going back in time as the Emami paper was one of the first papers on NTCP modeling.
If you want to read the Emami paper, you can find it HERE.
Fact #3
QUANTEC stands for "Quantitative Analysis of Normal Tissue Effects in the Clinic".
If you want to learn more about QUANTEC, then read the fact below.
Are you curious about the QUANTEC effort? Then read more about it HERE.
Fact #4
Since 2010, NTCP models have been used to help the physician decide if the treatment is safe.
But what about the NTCP models' role today? Read the fact to find out more.
Fact #5
Our next fact is ready for you.
When talking about NTCP modeling, individualization is as important in NTCP modeling as in the rest of the world of medicine.
Fact #6
In a couple of days, @DCCC_RT will be strongly represented at the QUANTEC workshop hosted by @UofMaryland.
Fact #7
QUANTEC identified data pooling as a key to improve NTCP models.
Data pooling is a process where data sets coming from different sources are combined.
Pooling data while securing quality and the privacy of patients is a key challenge to improve choices based on NTCP models.
Fact #8
Are you ready to gain some more knowledge?
