September 2019: Hoved-hals kræft

I september 2019 er månedens fokus hoved-hals kræft. På denne side har vi samlet alt vores indhold fra vores online medier, så du let kan danne dig et overblik over hoved-hals kræft.

Vores første månedens fokus omhandler hoved-hals kræft, som er en samlet betegnelse for de kræftformer, der opstår i de øvre luft- og spiseveje og i kirtlerne i samme område. 

Med september måneds fokus, tager vi hoved-hals kræft ned i øjenhøjde, så patienter og pårørende kan få insigt i emnet. Derfor har vi på vores Twitter profil delt nogle letlæselige facts om hoved-hals kræft. Samtidig har vi haft et interview med en ph.d.-studerende, som forsker i emnet. 

Hjemmeside

På vores hjemmeside, under fanen Nyheder, har vi i denne måned haft fat i Maja Bendtsen Sharma, læge og ph.d.-studerende. 

Hun har givet et interview, som omhandler hvordan det er at være ph.d.-studerende. Samtidig fortæller hun om det spændende ph.d.-projekt, som hun arbejder på lige nu. 

Har du lyst til at læse Majas interview "Livet som ph.d.-studerende ved Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshopsital", så tryk HER

Linkedin

På vores LinkedIn profil, DCCC Stråleterapi har vi delt en video, hvor formanden for DAHANCA, Jørgen Johansen, fortæller om DAHANCA.

Derudover har vi i forbindelse med Maja Bendtsen Sharmas interview på hjemmesiden, skrevet et indlæg, som henviser til interviewet.

DAHANCA

DAHANCA - Danish Head and Neck Cancer Group - er en dansk arbejdsgruppe, som forsker i hoved- og halskræft. Deres formål er bl.a. at skabe optimal diagnostik, behandling og opfølgning af patienter med hoved-/halscancer i Danmark

Formanden for DAHANCA, Jørgen Johansen, fortæller: "Hoved/-halskræft dækker over flere lidelser. Denne type cancer er kompleks at behandle, fordi sygdommen sidder i det mest delikate område af kroppen.

Derfor er det vigtigt at sikre, at vi, når vi behandler kræft i disse områder, forsøger helbredelse med en ordentlig funktionalitet bagefter. Her kommer stråleterapien særligt i spil. Ikke fordi stråleterapi ikke har bivirkninger, men fordi organerne bevares ved behandling med stråler.

I stedet for f.eks. at operere en strube ud, med tab af stemmen som følge, kan man benytte strålebehandling som et alternativ, og måske oftest også en bedre mulighed, når man har kræft i struben".

Vil du vide mere om DAHANCA? Så se videoen herunder. 

Du finder DAHANCA videoen HER.

Interview med Maja Bendtsen Sharma 

Vi afslutter denne måneds fokus på hoved-/halskræft med et lille skriv fra en ph.d.-studerende. 

Maja Bendtsen Sharma fortæller i artiklen her om hvordan det er at være ph.d.-studerende, hvad der fik hende til at vælge klinisk onkologi som felt, det projekt hun arbejder på lige nu og meget mere.

Læs det spændende interview HER.

Twitter

På vores Twitter profil, @DCCC_RT, har vi løbet af september udgivet facts omkring hoved-hals kræft. Du kan læse månedens facts her. 

Fact #1

The first fact of the month regarding head and neck cancer is here.

Do you have any experience on the subject that you would like to share with us? Please feel free to do so.

Fact #2 

This months fact nr. 2 is an interesting one.

We especially think so here at DCCC Radiotherapy, as we are always working hard towards even more collaboration and sharing of knowledge within the world of radiotherapy.

Fact #3

This month's 3rd fact on head and neck cancer is here.

Fact #4

As you might have noticed, this September we have had an increasing focus on head and neck cancer on our Twitter platform.

This is fact number 4. Feel free to share your thoughts with us.

Fact #5

We are lacking towards the end of September, but don't worry we still have a few facts left for you about head and neck cancer.

Take a look at this one about DAHANCA - Danish Head and Neck Cancer Group.

Fact #6

We end this months focus with a final #fact on head and neck cancer right here.

We hope you enjoyed a month with an enhanced focus on this very interesting subject. What will next moths subject be?

Keep following to find out.